blog
 ilkka
Osallistuimme Russell Bedford Internationalin keväiseen verokokoukseen Tanskassa
12.-14.5.2012. Normaalin verkostoitumisen ja kansainvälisten veroasioiden lisäksi yksi teema jäi tuosta tapaamisesta mieleen. Tämä teema ei ole ennen ollut esillä tuolla foorumilla. Muutenkin tämän vuoden teemat kertovat hieman siitä muutoksesta, jonka pankkikriisi on alkuun pannut.

Luennon teemana oli mentorointi. Luennon alusti Lontoon toimiston vanhempi osakas Naresh Shah, jolla oli tuore kokemus nuorien lahjakkuuksien mentoroinnista. Kyseessä on siis sparraustyö, jolla ohjataan nuorta yrittäjää löytämään lahjakkuutensa ja muuttamaan se kyvyksi elättää itsensä. Naresh lähinnä kävi läpi yhden mentorointi casen esimerkkinä ja kertoi tehtävän haasteista ja sen aiheuttamasta lisätyöstä. Palkkioksi hän lupasi lähinnä hyvän mielen hommasta, sillä mentorointi on tässä tapauksessa pro bono hommaa.

Nareshin jälkeen aiheesta puhui RBI:n puheenjohtaja Geoffrey Goodyear. Hän aloitti puheensa muutamalla dialla, joissa oli tilastotietoa nuorten 18-25-vuotiaiden työttömyysluvuista Euroopassa vertailtuna Yhdysvaltoihin. Aika karmeaa katsottavaa oli - ei ollut hääppöistä menoa USA:ssakaan mutta joissain EU-maissa meininki oli aika katastrofaalista. Tästä alkoi keskustelu, jonka tuotoksena valtaosa osallistujista lupasi lähteä mukaan verkoston laajuiseen koitokseen syrjäytymistä ja nuorisotyöttömyyttä vastaan. RBI:iin on nyt perustettu Global Mentoring -ryhmä, johon kuuluvat pyrkivät kohdemaissaan mentoroinnin tai sparrauksen avulla auttamaan nuoria yrittäjiä eteenpäin. RBI verkostona osallistuu jo toiseenki pro bono pohjaiseen työhön: olemme global partner maailman pankin Doing Business ohjelmassa.

Wabucon arvoihin ja omaan ohjelmaan mentorointi sopii erittäin hyvin. Me teemme jo yhteistyötä paikallisen liiketalouden oppilaitoksen kanssa ja pyrimme tarjoamaan työharjoittelumahdollisuuden ainakin yhdelle opiskelijalle vuosittain. Wabuco osallistuu myös tukijana Hope yhdistyksen toimintaan. Nuoret ovat pääasia.Ilkka Pesonen

Wabuco Oy


FacebookTwitter